bnr66

de PAUW
Professionele
Aandacht voor
Uw
Welzijn

Haptotherapie

Haptotherapie is een begeleidingsvorm gebaseerd op de haptonomie. Dit is de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Haptotherapie helpt je om meer verbinding tussen je hoofd en gevoel te krijgen. Als je je lichaam en de signalen die je lijf je geeft niet goed kent, kan je wel contact met een ander maken, maar dan zal dat contact vooral rationeel zijn. Als je je durft te laten raken door een ander kun je ook echt contact maken. Dan kan het tot een echte ontmoeting komen. Van mens tot mens. Doordat je werkelijk contact met andere mensen kan maken heeft dat zijn invloed op relaties, seksualiteit, opvoeding van kinderen, omgaan met collega’s enz.

Door middel van gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en door de aanraking, ontdek je hoe je in het leven staat. Wat je patronen zijn. Wat je overleefsystemen zijn. Maar ook wat je verlangens zijn. Je krijgt meer zicht op wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt om meer in verbinding met jezelf te komen. Dat is in onze maatschappij nodig omdat er steeds meer een appèl gedaan wordt op onze verstandelijke vermogens. Hierdoor kun je snel voorbij gaan aan je eigen gevoel. Dit kan resulteren in lichamelijke en/of psychische klachten.

Juist omdat het om het ervaren gaat wat iets of iemand met je doet, is het heel lastig om te omschrijven wat haptotherapie is. Ik probeer het met een aantal praktijkvoorbeelden duidelijker te maken.

  • Je komt iemand tegen die je liever niet ziet. Wat er met je gebeurt is dat je je onzichtbaar probeert te maken. Je maakt je klein en je spieren spannen aan. Je ademhaling stokt in je keel.
  • Je komt iemand tegen die je graag wilt zien. Je richt je op, je komt in beweging en stapt op de ander af. Je opent je en maakt contact.
  • Je baas vraagt of je nog iets voor hem wil doen terwijl je het al druk genoeg hebt. Het kan zijn dat je bedenkt dat je dit moet doen, terwijl je voelt maar hier heb ik helemaal geen tijd voor. Dit geeft dus een innerlijke strijd. Hoe ga je hier mee om? Durf je te benoemen wat er in je omgaat? Kun je jezelf de ruimte geven om het gesprek aan te gaan?
  • Je partner vraagt of je meegaat naar een feestje.
  • Ga je mee omdat je het leuk vindt?
  • Ga je mee omdat je partner het wilt?
  • Ga je mee omdat je vindt dat je samen hoort te gaan?
  • Of blijf je thuis omdat je geen zin hebt?

Ben je je bewust van je ruimte en durf je een keuze uit vrije wil te maken?

Haptotherapie helpt je om de verbinding met jezelf aan te gaan en van daaruit met de mensen en maatschappij om je heen.

 

Kennis maken?

Wil je een gratis kennismakingsgesprek of meer informatie kijk dan op mijn website:

www.haptonomietigchelaar.nl

Telefoon: 06-11 24 13 17

Mail:  info@haptonomietigchelaar.nl

.
Praktijk
Marowijnestraat 30
8931 BT Leeuwarden
Tel: 06-16689624

Geopend op werkdagen en donderdagavond.

Plan uw route

.

VVH

.

.

 

.

.

.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

facebook

Copyright © 2016 Praktijk de PAUW. Alle rechten voorbehouden.