bnr66

de PAUW
Professionele
Aandacht voor
Uw
Welzijn

Oncologiefysiotherapie

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie in de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van bewegingsproblemen die zijn ontstaan als gevolg van kanker. Deze problemen kunnen een gevolg zijn van de ziekte zelf en/of de medische behandeling daarvan. De oncologiefysiotherapeut heeft aanvullende scholing gevolgd waarin onder andere kennis van de ziekte, de medische behandelingen en de lichamelijke en psychosociale gevolgen aan bod komen. De oncologiefysiotherapeut kan worden ingezet tijdens alle fasen van de kanker.

Behandelfase

Fysiotherapie tijdens deze periode is gericht op het zo veel mogelijk behouden van spierkracht, mobiliteit en conditie. Verder kan ik u helpen bij het verminderen van eventuele spanningsklachten.

Herstelfase

Tijdens deze fase ligt de nadruk op het herwinnen van spierkracht, mobiliteit en conditie. Verder kan ik advies geven rondom het hervatten van werk, sport en andere bezigheden. Sommige patiënten ervaren blijvende gevolgen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid of problemen met bewegen. Ook hierbij kan ik begeleiden en adviseren.

Palliatieve fase

Deze fase begint op het moment dat de patiënt te horen krijgt dat genezing niet meer mogelijk is en kan weken tot jaren duren. De kwaliteit van leven, wensen en behoeften van de patiënt staan in deze fase centraal. Ik kan u helpen zo lang mogelijk actief te blijven.

Terminale fase

In deze fase is het duidelijk dat het levenseinde nadert. Het comfort van de patiënt staat in deze periode centraal. Ik kan met u zoeken naar de meest comfortabele houding. Verder kunnen ademhalings- en ontspanningsoefeningen verlichting geven bij pijn, angst en/of benauwdheid.

 

Naast fysiotherapeutische behandeling kunt u ook terecht voor een eenmalig consult en advies.

 

Wilt u meer informatie over oncologiefysiotherapie? Neem dan gerust contact op en vraag naar Karin van der Burg, master oncologie fysiotherapeut

.

Praktijk
Marowijnestraat 30
8931 BT Leeuwarden
Tel: 06-16689624

Geopend op werkdagen en donderdagavond.

Plan uw route

 

.kngf

 

 

.

.

.

 

facebook

Copyright © 2016 Praktijk de PAUW. Alle rechten voorbehouden.