bnr66

de PAUW
Professionele
Aandacht voor
Uw
Welzijn

Personal Tuning Therapie

In 2015 kwam Wilma in aanraking met personal tuning therapie via Andrea Dankert (ademcoach). Zij kende Hans Timmermans die de bedenker is van deze effectieve methode. Ik heb met hem meegelopen in de praktijk en heb een aantal dagen cursus bij hem gevolgd om deze methode onder de knie te krijgen.

Wat houdt deze methode in?

Het is een methode die ontwikkeld is door te doen. Hans heeft van vele bewezen methodes uit allerlei invalshoeken de effectieve bestanddelen gehaald en dit als het ware samengebracht tot personal tuning oefeningen.

Waar het in het kort op neer komt is dat u ’s ochtends en ’s avonds een aantal oefeningen doet die gericht zijn op houding, beweging en ademen. Het kost u per keer ongeveer 10 minuten tijd. Door een juiste houding en van daaruit goed bewegen en ademen zorgt u ervoor dat uw lichaam kan herstellen.

Ons lichaam bestaat uit heel veel lichaamscellen en bij mensen die baat hebben bij deze methode functioneren de cellen slecht. De cellen zijn uitgeput. Vaak zijn er al vele therapieën gevolgd met onvoldoende resultaat.

Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk zeer sceptisch en kritisch. Het leek me te simpel. Een aantal oefeningen doen en dat zou moeten helpen bij deze moeilijk te behandelen doelgroep. Maar ik ben toch begonnen en tot nu toe is iedereen ervan opgeknapt. Niet dat alle klachten weg zijn, maar wel een stuk draaglijker. Ik was en ben zeer verbaasd en raak steeds enthousiaster over de resultaten.

Voor wie?

Mensen met fibromyalgie, chronische pijn, chronisch vermoeidheidssyndroom.

 Werkwijze

U komt in totaal een keer of drie, vier naar de praktijk. De eerste keer een uur waarin ik u een aantal vragen stel en uitleg wat het inhoudt. Ik doe een fysiotherapeutisch onderzoek gericht op mobiliteit en beweging. U vult elke keer een vas-lijst in. Dit is een lijst die aangeeft hoeveel last u van bepaalde klachten heeft. Hierdoor is het heel duidelijk of er sprake is van herstel en waar het herstel zit. Daarna doen we gezamenlijk de oefeningen die u meekrijgt naar huis. Daarna zie ik u nog een paar keer wekelijks. Als u de oefeningen goed onder de knie heeft, heeft u mij niet meer nodig. Een korte effectieve begeleiding waarbij u zelf de regie heeft.

Kosten?

De begeleiding valt onder fysiotherapie en wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. indien u niet verzekerd bent voor fysio kost een half uur € 30,00. De intake kost dan € 41,50.

.

Praktijk
Marowijnestraat 30
8931 BT Leeuwarden
Tel: 06-16689624

Geopend op werkdagen en donderdagavond.

Plan uw route

.kngf

 

 

.

.

.

 

facebook

Copyright © 2016 Praktijk de PAUW. Alle rechten voorbehouden.